Mannen met goede dansmoves hebben meer kans om vrouwen aan te trekken omdat ze sterker lijken. Dat blijkt uit een recente Duitse studie.

Sterk nageslacht
verleidvrouwenDe onderzoekers filmden 40 mannelijke studenten op de dansvloer. Vervolgens moesten vrouwen hier de beste en aantrekkelijkste dansers uit kiezen. Daaruit bleek dat deze ook de sterkste waren. Om factoren als kledij en lichaamsbouw uit te sluiten hadden alle deelnemers een witte overal aan. Hieruit concluderen de wetenschappers dat vrouwen op basis van dansmoves beoordelen of een man een gezond en sterk nageslacht kan voortbrengen.

Paringsritueel
Onderzoeker Bernhard Fink: "We wisten al langer dat vrouwen de mogelijkheid van een man om een sterk nageslacht te produceren beoordelen op basis van de vorm van het gezicht en de lichaamsbouw. Maar dit onderzoek bewijst dat ook bewegingen als danspasjes gebruikt worden om te bepalen of een man sterk en dominant is." Charles Darwin suggereerde eerder al dat dansen een deel was van het paringsritueel, iets wat elk weekend in discotheken bevestigd wordt. (ep)
HLN (09/07/09)