LapdanceIk denk dat er geen goede Nederlandse term voor bestaat. De laptop werd ook nooit een echte ‘schoot’computer.
Een lap dance is een erotische dans, opgevoerd voor 1 meestal zittende klant in een (strip)club. Soms is fysiek contact verboden, soms (gedeeltelijk) toegelaten, mogelijk tegen betaling. De ‘karakterdanseres’ is doorgaans schaars (soms niet) gekleed.
De danseres komt –meestal tegen betaling- soms letterlijk op de schoot van de klant ‘dansen’. Wat mogelijk en toelaatbaar is tussen beide partijen hangt doorgaans af van de plaatselijke wetgeving en zeden. En van de prijs die tussen beide partijen wordt onderhandeld. Dat varieert van afstandelijk tot uiterst stimulerend…
De oorsprong zou liggen bij stripteaseclubs, waar de strippers ook geld toegestoken kregen van klanten. In 1980 stond Mitchell Brothers O'Farrell Theatre in San Francisco toe dat stripster voor 1 dollar fooi naakt op de schoot van een klant gingen zitten. Blijkbaar tot genoegen van alle partijen. De klanten (mannen, tja..) stroomden toe en het gebruik werd snel door andere clubs overgenomen. Allicht werkte stil zitten wat op de zenuwen… en evolueerde het schuifelen en wiebelen naar de lapdance die we nu kennen. Waarschijnlijk voor 1 dollar extra.
Lapdance2Tina Turner zingt er ook over: I’m a private dancer, dancing for money…

 

(We zochten bij voorkeur korte en duidelijke filmpjes, zonder veel show, spektakel en competitie.
Betere suggesties zijn welkom.)