Haast geen enkele man is gezegend met de talenten van John Travolta of Fred Astaire.

Dansen won de laatste jaren enorm aan populariteit, programma's als 'Sterren op de Dansvloer' zorgden hiervoor. "Mannen blijven beter van de dansvloer, 99,9 procent van hen heeft geen gevoel voor ritme, timing of beweging",

mencannotdancedat beweert althans de Britse journaliste Claudia Cornelle. "Er zijn maar enkele mannen die zich niet belachelijk maken wanneer ze dansen: Fred Astaire, John Travolta en Michael Jackson (hoewel die laatste nog discussieerbaar is)."

Claudia Cornelle: "Er zijn bepaalde mijlpalen in een relatie: de eerste kus, de eerste ontmoeting met zijn familie, de eerste vakantie samen en de eerste keer dat je hem ziet dansen. Ik vind dat mannen zich gewoon beter niet op de dansvloer kunnen wagen, het merendeel ziet er gewoon belachelijk uit. Het begint al met hun kledij. De meeste mannen dragen een kostuum als ze dansen, alles behalve geschikt: de das zwiert dan alle kanten op, de broek onthult af en toe spuuglelijke sokken terwijl zijn okselvijvers steeds groter worden."

Mannen versus vrouwen
"Ik beweer niet dat alle vrouwen natuurlijke ballerina's zijn. Maar ze lijken toch meer op de dansvloer thuis te horen. Het is hetzelfde als je een vrouw laat voetballen, mannen doen dat nu eenmaal beter. Een vrouw neemt zichzelf niet zo serieus op de dansvloer en ze weet ook van zichzelf dat ze niet de beste danseres is. In tegenstelling tot de mannen, ze zien er de humor niet van in. Het is net alsof ze hun pasjes op voorhand hebben ingestudeerd", aldus Cornelle.

Rondjes draaien
"Veel vrouwen vinden het ook verschrikkelijk dat als ze tussen haar vriendinnen leuk staat te dansen, er plots een zwetende man haar hand neemt en haar wilt laten rond draaien. Het ziet er alles behalve elegant uit", zegt Cornelle. "Ze zijn te vriendelijk om deze man af te wijzen. Dus draait ze rondjes tot ze ziek is of een ontwrichte schouder heeft. Dus een tip voor de mannen die zich toch op de dansvloer willen begeven: laat de vrouwen met rust en dans alleen."

"Ik geef toe, het is niet echt modern zo te denken, maar dansende mannen zien er allesbehalve mannelijk uit", besluit de journaliste.

We gingen op zoek naar de dansmoves waarbij de meeste mannen in de fout gaan. Om blunders op de dansvloer te vermijden, waag je je hier beter niet aan.

Toegegeven, het ziet er cool uit als rappers ronddraaien op de vloer. Maar je vergeet dat breakdancers ontzettend veel oefenen. De gemiddelde man lijkt bij het breakdancen gewoon wat te stuntelen op de grond. Achteraf zit je met een geruïneerde outfit en hoogstwaarschijnlijk een blessure.

Lopen
Veel mannen lijken te joggen als ze op de dansvloer staan. Het is een makkelijk pasje, maar het ziet er allesbehalve cool uit.

Moonwalk
De moonwalk maakte Michael Jackson beroemd, maar dat is lang geleden, tegenwoordig is dit pasje allesbehalve hip. De moonwalk is een moeilijke move en als je het niet goed doet, zie je er ronduit stom uit. (ep)  (Hln 14/12/2008)