Hoeveel calorieën je verbrandt in één uur, hangt uiteraard af van het soort beweging. Msn.be rangschikte enkele karweitjes van hoog naar laag die de kilo's doen slinken. Zo krijg je zin om straks nog meer te bewegen.

Dance Calories Per Hour1. Traplopen: 560 kcal. Een goede reden om de lift links te laten liggen. Een boodschappentas of wat extra gewicht mag je niet weerhouden, dan zie je nog meer resultaat.

2. Schaatsen: 500 kcal. Het is niet het moment, we beseffen het, maar een herinnering voor de koude wintermaanden. Schaatsen zijn ideaal om kilo's te verbranden.

3. Badkamer schrobben: 400 kcal. De badkamer zal nog meer blinken nu je weet wat al dat gepoetst met je lichaam doet.

4. Dansen: 350 kcal. Dansen is goed voor je lichaam en conditie. Zet de muziek op volle toeren en laat je gaan.

5. Grasmaaien: 340 kcal. Voortaan graai je de grasmaaier uit zijn handen. Op voorwaarde dat je de elektrische maaier in het schuurtje laat, enkel met de manuele ga je aan de slag.

6. Verven en behangen: 320 kcal. Geen zin om te behangen? Wel als je weet dat hierdoor de kilo's eraf vliegen. Laat de zomerschoonmaak beginnen.

7. Seks: 0-500 kcal. Geen die zal klagen dat deze bedsport een lastige karwei is. Het succes hangt uiteraard wel af hoe actief je zelf bent tussen de lakens.
(HLN 03/7/9)