Paaldanslessen zijn al langer hip, maar steeds meer jonge vrouwen doen nu ook aan stripaerobics of buikdanslessen om zowel hun zelfvertrouwen als hun conditie een boost te geven.

Sexy stretch
BurleskdanceDonna Cyrus van de Amerikaanse fitnessketen Crunch organiseert al sinds 1996 sexy workouts. Ze breidde haar aanbod echter onlangs uit en merkt dat er plots heel wat belangstelling is voor haar sensuele sportlessen. "Mijn generatie deed veel aan aerobics", aldus de veertigjarige Cyrus. "Nu zoeken vrouwen echter naar andere manieren om fit te worden, ze willen hun seksualiteit uiten. Daarom kun je nu in Crunch lessen volgen met de ronkende namen als 'Strip Bar', 'Belly Moves' en 'Sexy Stretch'. Hiermee verbrand je niet alleen calorieën, je werkt ook aan je zelfvertrouwen."

Sexy gedragen
Volgens fitnessexperte Jessica Matthews zijn dit soort lessen een goede stimulans om te bewegen. "Ik ben grote fan van dit soort lessen als ze mensen enthousiast maken om te sporten. Paaldansen of stripaerobics hebben voordelen voor je lichaam. Bij buikdansen train je je buikspieren, bij paaldansen werk je aan je bovenlichaam, omdat je met je armen je lichaamsgewicht moet dragen. Maar met je onderlichaam moet je de paal beklimmen en train je ook deze spieren weer. Daarnaast houden mensen er tegenwoordig van zich sexy te gedragen."

Gewone vrouwen
Robin Antin, choreografe van 'The Pussycat Dolls' maakt sexy fitness dvd's en wil zo vrouwen aan het sporten krijgen. "Ik hoopt dat ze dankzij mijn dvd's op sexy nummers als 'Don't Cha' van de opwindende meidengroep The Pussycat Dolls dansen en fit worden. Sexy attributen als veren en boa's moeten daarbij helpen, ik wil dat ze hun fantasie gebruiken. Met een vereenvoudigde versie van een dansles hoop ik vrouwen fit te krijgen. In de dvd zie je danseressen in hoge hakken en lingerie, toch is deze bedoeld voor 'gewone vrouwen'. Het is perfect voor moeders en dochters."

"Deze sexy workouts zijn al een trend in San Francisco, Los Angeles, Miami en New York. Vrouwen bereiden zich voor door sexy kledij en schoenen aan te treken en geven dan het beste van zichzelf", besluit Cyrus. (ep)
Goed gevoel - Hln 15/03/10