Een 88-jarige Brit stond zondag voor het eerst op de planken in een balletshow, nadat hij pas op zijn 79ste pas met ballet begon.

88yearoldballerinaJohn Lowe uit Witchford, ten noorden van Londen, begon met ballet nadat hij zijn dochter zag uitgroeien tot professionele danseres. Hij stapte naar de plaatselijke dansschool met de vraag of hij kon leren tapdansen en aan ballet doen. "Geen probleem, zeiden ze daar, en sindsdien ben ik blijven dansen", aldus Lowe.

Op 88-jarige leeftijd kan een mens al eens fysieke ongemakken hebben, maar daar heeft Lowe een oplossing voor. "Thuis gebruik ik een touw om mijn been op te tillen, maar voor de rest heb ik weinig problemen net omdat ik zo vaak oefen."

"Er is trouwens niks verwijfd aan ballet", weerlegt Lowe de kritiek. "Je moet net ongelofelijk fit zijn om aan ballet te doen. Ik zie mensen ziekelijk over straat lopen, met een sigaret in hun mond. Ze zouden beter aan ballet doen. Ballet is ontzettend leuk en ik begrijp niet waarom niet meer mensen het doen."

Lowe stond zondag op het podium van de Lantern Dance Theatre Company in Ely, waar hij een rolletje speelt in 'The Stone Flower of The Maltings' van Prokofiev. (sps)
(Hln 14/1/2008)