De Dans der Vampieren is een merkwaardige humoristische musicalbewerking van de al even buitenissige film en horrorparodie, The fearless vampire killers, van Roman Polanski uit 1967.
danceofthevampiresjpgDe musical ging voor het eerst op 4 oktober 1997 in Wenen in première. De cultmusical stond al op de affiche in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Antwerpen en zelfs in Japan. De herschreven show werd één van de duurste flops in de Broadway geschiedenis waarbij ongeveer 12 miljoen dollar verloren werd.
Polanski ensceneerde zelf de originele musical (regie). De muziek is geschreven door Jim Steinman, de man achter Meatloaf en Bonnie Tyler. Zijn ´Total eclipse of the heart´ (1983) is de hoofdsong van de musical. De teksten zijn geschreven door Michael Kunze en de choreografie is van Dennis Callahan.
 
Het verhaal
Professor Abronsius en zijn assistent Alfred jagen op de vampiergraaf Von Krolock. Alfred laat zijn oog vallen op Sarah, het volgende slachtoffer van Von Krolock.
Sarah is de mooie, bijna 18 jarige herbergiersdochter  die haar saaie leven ontvlucht naar het kasteel van de charismatische Graaf von Krolock, waar de vampieren een groot bal voorbereiden. De warrige professor Abronsius en zijn lieve en bange assistent Alfred doen er alles aan om Sarah te redden en alle vampieren te verdelgen. Zo tuimelen ze van het ene hilarische avontuur in het andere. Laat Sarah zich, in ruil voor een kleine vampierenbeet, verleiden tot het eeuwige leven? Of zal ze de verleiding kunnen weerstaan…
 
Magda is de sexy dienstmeid van de herberg die door alle mannen in het dorp begeerd wordt. Herbert von Krolock is de jonge en homoseksuele zoon van de graaf in dit bloeddorstige verhaal.