DansFans begon eind 2010 als website. Met een vrij stabiel aantal van 6 à 7.000 bezoekers per maand leek het me een goed idee om de meeste teksten, waar nodig met enkele aanpassingen, ook in boekvorm te verzamelen.

DansFans gaat over (paar)dansen voor feesten, fuiven, dansclubs en dansscholen.

DansFans is er voor wie iets meer wil weten over de meest gedanste dansen.

DansFans is niet technisch, en niet gericht op wedstrijddansen, wel op sociaal dansen.

Dansfans is er niet om te leren dansen, daarvoor ga je best naar een vereniging, club of school.

Dat is veel fijner, socialer, makkelijker…

 

De informatie over dansen is een 16 hoofdstukken opgedeeld. Die vind je in de rechter Hoofdmenu terug. Na het aanklikken krijg je aan de linkerkant ook bijhorende menu’s over dit thema te zien.

ilovedancebagSommige onderwerpen horen eigenlijk onder meerdere hoofdstukken thuis.

In de mate van het mogelijke zijn ze daar dan ook opgenomen.

Als je specifieke informatie zoekt kan je best de zoekfunctie gebruiken. Zo vind je alle artikelen terug waarin de gezochte informatie behandeld wordt.

Gebruikte termen en afkortingen zijn in de tekst uitgelegd. Indien dat niet zo is kan je ze ook via de zoekfunctie terugvinden.

Het gedeelte waarin je een danspartner kan zoeken, of jezelf adverteren om een danspartner te vinden, beperken we tot de Nederlandstalige regio (Vlaanderen en Nederland.)

In de mate van het mogelijke zijn de besproken dansen ook geïllustreerd met een kort filmpje. Daarbij werd gezocht naar een duidelijke opname, die vooral de basispassen en typische kenmerken van die dans laat zien. Er zullen zeker wel mooiere beelden met een wervelend spektakel te vinden zijn. Maar we kozen dus voor herkenbaarheid.

Suggesties, correcties en aanvullingen zijn uiteraard hartelijk welkom.

Je kan ze eenvoudig per mail bezorgen. dansm