Wanneer er een goede sfeer op het feest heerst, en er wordt een populair schlager gedraaid, dan lijken er altijd wel wat grappige kerels te zijn die realiseren dat ze wat mensen moeten verzamelen voor een collectieve plezante ervaring , wat meestal leidt tot een Kusjes dans , om later te eindigen met een slow .

Dans trein
Maar eerst moet een voldoende groot aantal spelers worden gevonden om ervoor te zorgen dat het spel door kan gaan en grappig is. Dus op de beats van een polonaise , of een opzwepende meezinger, begint een rij tussen de tafels te marcheren, de handen op de schouders van de voorganger . Ze pogen om anderen te overtuigen om aan te sluiten in de rij. Zelfs met wat duwen en trekken. Indien nodig , wordt de route tweemaal gedaan om genoeg mensen te hebben om de dansvloer te vullen, waar ze eindigen, lopend rond de vloer.
Wat daarna komt , is afhankelijk van de muziek keuze van de DJ .

Tunnel dans
tunneldansOp polka - achtige country muziek kiezen mensen een partner. Ze houden ( beide) handen vast , met het gezicht naar elkaar, en maken een rij of cirkel. Met handen omhoog vormen ze een tunnel . Een koppel begint (gebukt) door de tunnel te lopen. De volgende paar komt er achter aan. Wanneer zij het einde van de tunnel bereiken, sluiten ze in de rij aan en vormen een nieuwe tunnel element. Soms wordt geroepen : " Changer!" om de richting van de lopers om te keren.
De handen van de tunnel blijven niet de hele tijd omhoog. Sommige slaan of stoten (niet te hard) op de ruggen van (sommige) lopers .

Kusjes dans
De dans trein loopt in een cirkel rond de dansvloer. Drie of vier deelnemers stap in de ring. Ze kiezen een partner en leiden hem / haar in de cirkel. Beiden knielen op een knie, en geven elkaar 3 kussen. De uitnodiger gaat terug naar de kring, en de genodigde is zoekt van een nieuw slachtoffer uit.
Soms worden kleine danspasjes gemaakt om de partner te begeleiden in de cirkel, vb. haar laten draaien. Of de man knielt , en laat de vrouw op zijn andere knie zitten.
De muziek is polonaise, een vrolijke mars of carnaval muziek.
Meestal eindigt de kusjes dans met een slow.

Een ander ambiance moment kan de twist zijn. Na al die jaren, nog steeds een topper .

De Vogeltjesdans
Is bekend onder veel verschillende namen in vele talen. Voor sommigen een beklijvende, vrolijke melodie, voor anderen absoluut vervelend. Maar nog steeds een hit op feestjes. Het is een instrumentale hit van De Electronica (1980). De choreografie van het refrein wordt hier meestal gedaan als :
3 x klappen in je hand ,
3 x til je ellebogen op, wapperen alsof je zou vliegen
3 x schud je kont .
En  daar tussen pikken mensen iemand op, haken de ellebogen in elkaar en stappen met kleine pasjes om elkaar heen. Eerste linksom, dan rechts.
Maar alles is toegelaten, zolang het leuk is .