We hebben gekozen voor thema’s en gelegenheden waarbij doorgaans ook gedanst wordt.

themepartysDe songs zijn vooral op thema geselecteerd, niet op het feit of ze goed dansbaar zijn.
Dus soms is het wat behelpen, improviseren of interpreteren.
Er kunnen liedjes bij zijn die niet dansbaar lijken (0), of luisterliederen zijn, soms met een wisselend tempo.
Daarnaast komen een beperkt aantal dansen veel aan bod (disco…), andere nauwelijks (mambo…).

Pas de lijst aan volgens je eigen collectie, en natuurlijk vooral naar de smaak en de favorieten van het feestvarken. (Bijna) alle liedjes gaan over de liefde. Dus voor verloving, huwelijk, -sjubileum vind je zeker gemakkelijk heel wat.

Ieder thema leent zich om er een feest rond te bouwen. Over sommige thema’s is het moeilijker om voldoende dansbare muziek en toepasselijke songs te vinden.

Voor zowat alle gebruikelijke namen is er wel een song te vinden waar die in voorkomt. Je kan je playlist voor het feest dus altijd aanvullen met nummers waarin de namen van de gevierden voorkomen. Wel eerst even goed luisteren. Een scheidings- of haatsong op een huwelijk past niet, en gore bachelorliedjes op een kinderfeest ook niet echt. (Andersom kan misschien nog wel leuk zijn.) Ken je de gevierden goed genoeg, dan kan je –afhankelijk van hun gevoel voor humor- je al wat meer veroorloven. Meerdere thema’s kan je ook combineren of (gedeeltelijk) samenvoegen.
Bijvoorbeeld
Job en Pensioen,  Pensioen en 50 Jaar,
Sport en Kleur (clubkleuren), Dieren en Carnaval…

Een playlist voor een avondje Nederlandstalig, Frans, Instrumentaal, Salsa, Argentijnse tango, salsa (Engelse hits) of hits van de jaren… (50, 60…2010) kan samengesteld worden (eventueel via de website) aan de hand van sorteringen op de lijst met hits.

thema avond