Brussel danst op 11 juli

Het heet dan wel Brussel Danst, maar voor het derde jaar op rij slaagt de organisatie er in om helemaal niets te doen rond stijldansen of standaarddansen. En zo 100den dansscholen en –clubs in België, en 1.000-den dansliefhebbers geen enkele reden te geven om naar Brussel af te zakken. Ofwel is de naam slecht gekozen, ofwel het programma. Een gemiste kans dus. Alweer.

Ondanks de naam lijkt het meer op een straatfestival, waar Radio Modern ’s avonds (20u00, Grote Markt) nog een min of meer dansbaar einde aan kan breien met haar bekende wat oudere maar goeie muziek waarop een beperkt aantal populaire dansen mogelijk zijn. (Wat jive, Lindyhop, een slow,…).

Zeker (weer) niet iets waarvoor je speciaal naar Brussel gaat.

En ook voor Brusselaars die dansen allicht weer een teleurstelling.

Afwachten wat volgende jaren zullen brengen???

 

De officiële Vlaamse feestdag in Brussel focust sinds 2013 op dansen. Onze hoofdstad wordt het decor voor een groot dansfestival. Danstalent is niet nodig, iedereen kan meedoen.

In 2013 startte organisator Muntpunt met een vijfjarentraject rond dans. Editie 2013 werd een groot retrofeest.

Spijtig dat er blijkbaar vooral op moderne dans en urban wordt ingezet. Standaard dansen (Latin en Ballroom), salsa en Argentijnse tango...: favoriete dansen waarmee duizenden dansliefhebbers van 100den dansscholen, -clubs en -verenigingen wekelijks plezier beleven staan blijkbaar niet, of eerder per ongeluk sporadisch op het menu. Toch een gemiste kans, waar misschien in 2016 ook aan kan gewerkt worden?